top of page

Milujeme příběhy

Nevím, kdy a proč potřeba příběhů v lidkém životě tak zakořenila, že se bez nich v podstatě neobejdeme..."Vyprávěj mi,jak jsem se narodil..."

Ať pramení odkukoli, děti příběhy milují. A my - dopsělí - také!


V Hnízdě jsme si této bytostné potřeby a inspirace vědomi. Podkud je to jen trochu možné, hledáme příběh, stavíme příběh... učíme na příbězích... je v nich velká moudrost, síla, zkušenost, ... příběh se mnohdy stává návodem, jaké kvality můžeme žít... jak můžeme žít. Dává nám sílu překonávat překážky. Dává nám moc ochutnat život a všechny jeho barvy...


Uplynulý měsíc máme za sebou dva velké příběhy...

Artura Sniegoně a manželů Urbanových. Jsou naprosto odlišné... generačně...i na první pohled obsahově. Mají však mnohé společné. Jsou to příběhy odhodlání, ryzích hodnot a lidských cností.


Artur nás zasáhl svou velkou odvahou, jak se opravdu čelem postavit výzvě. Jak lze nemožné proměnit v možné.


Manželé Urbanovi nám ukázali lásku v přímém přenosu. Nejen lásku k sobě navzájem, ale i lásku k hodnotám a lidskosti.

Mohli jsme díky nim velmi živelně ukončit téma sametové revoluce. Honza Urban jako desident a chartista, který se na své cestě životem setkal se strachem, přetvářkou a bojem za svobodu tváří v tvář. Vlasta, zakladatelelka naší oblíbené jsns, pracující léta s lidmi s postižením v nej papírně na světě!


Být v přítomnosti takových lidí je dar. Nechat se inspirovat jejich příběhy je příležitost. Příležitost postavit se životu čelem.


Děkujeme!

152 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page